Bebek biberonla nasıl beslenir?

Bebeğinizi beslemeden önce uygun sıcaklıkta, uygun miktarda ve uygun kıvamda mama hazırladığınızdan ya da biberon anne sütü ile dolu ise uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun.
Bebeğinizin aşırı ağlayıp huzursuzlaşmasına neden olacak kadar aç kalmasın.
Kendiniz için rahat bir yer seçin ve bir kolunuzla bebeğinizi saracak, bacaklarla bebeğinizin poposuna destek olacak şekilde bebeğinizi yerleştirin. Bebeğinizin kafası, kolunuzun dirsek kıvrımının iç kısmında olsun. El ve parmaklarınızla da bebeğin yanını destekleyin. Bebek yaklaşık 30-45' açı ile yatıyor olsun. Diğer elinizle de (tercihen kullandığınız elinizle -solaklar için sol el..) biberonu tutun. Bebeğin ağzına biberon başlığını yerleştirin. Emmiyorsa dudak kenarlarına ve yanak alt kısımlarını parmakla 1-2 kez ince ince ‘pıt pıt’ uyarın.
Bebeğiniz biberonu emerken, onunla göz temasında olmaya gayret edin. Bu göz teması, hem bebeğinizle aranızdaki duygusal bağlanmayı kolaylaştıracak, hem de bebeğinizin tepkilerini (doyma, öğürme , gaz...) fark etmenize neden olacak ve istenmeyen bir durum karşısında (boğulma, kusma...) gibi çabuk müdahale etmenizi sağlayacaktır.
Biberon başlığının bebeğin ağzının içindeki kısmının mutlaka mama / anne sütü ile dolu olmasına dikkat ederek biberonu açılandırın. Biberon içinde gaz kalması bebeğinizin fazla gaz yutmasına ve beslenme sonrası gaz çıkarma, kusma ve gaz sancılarına neden olacaktır. Eğer bebek kıvranıyor gibi davranıyor ve biberonu çekiştiriyorsa dik duruma getirip sırtını sıvazlayıp ya da hafifçe pat patlayarak gazını çıkartmakta fayda var
if($yaz->katID==108) { ?> Yukarıda yazılı olan tüm olaylar gerçekte yaşanmış olup, çocukların yaş ve cinsiyetleri ve olayın seyri hasta mahrumiyeti açısından anlatım sırasında değiştirilmiş olabilir. } ?>